Retseptid
Otsi retsepte

Kooresed hapukapsad

Ragne Värk
Hapukapsad on talvise aja üks põhilisemaid märksõnu. Viimastel aastatel püütakse traditsiooniliste hapukapsastega pisut ka mängida. Valmistatakse neid koos õlle, veini või siis mõne muu ebatraditsioonilise komponendiga. Siinses retseptis saavad hapukapsad juurde kergelt koorese meki.

Valmistamine


kuuele

 

1 kg hapukapsast
2 dl valget veini
ca 4 dl vett
2 tüümianioksa
2 dl Farmi rööska koort (10%)
200 g Farmi köögi toorjuustu
suhkrut, pipart

 

Pane hapukapsas potti, lisa vein ja vesi. Vett lisa niipalju, et kapsad oleksid vaevu kaetud, lisa ka 1 tl suhkrut ning paar tüümianioksa. Lase madalal kuumusel haududa 40 minutit. Seejärel lisa koor, toorjuust ning lase seejärel haududa 1 tund, vahepeal segades paar korda. Kui kapsad on valmis haudunud, siis maitsesta lõplikult soola ja pipraga.

 


Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee